Wie zijn we

Het bestuur van SPONS bestaat op dit moment uit de volgende mensen, en die stellen we natuurlijk graag even voor:

Voorzitter: Patrick Damhuis.

Patrick (50) is een geboren en getogen Enschedeër, en vader van 3 prachtige meiden. Ik ontdekte een 7 jaar geleden, dat ik het gedrag van onze kinderen herkende… vanuit mijzélf:

Ikzelf heb nu ruim 40 jaar geleden exáct hetzelfde gedrag getoond, maar dan richting mijn eigen vader…. Een aangeleerd gedrag en “overtuiging”, je komt er als volwassene achter, dat je ruim 30jaar van je leven hebt moeten leven in een leugen, die voor jou gecreerd is door degene die altijd gezegd heeft, van je te houden… Jeemig, wát een dreun, om dan te merken, dat als je decennia later zélf eea ondergaat, je totáál geen erkenning; herkenning of welk een steun dan ook van “het systeem” mag ervaren.

De kennis over ouderverstoting blijkt ontzettend laag te zijn…Ik vond het te idioot voor woorden en heeft me in 2017 doen besluiten om dan ook maar iets “idioots” te gaan doen: De Mars tegen Ouderverstoting (202 km lopend van Enschede naar Den Haag) was geboren.

Secretaris: Anita van Mourik

Hai, ik ben Anita van Mourik, moeder van 2, en in aanraking gekomen met ouderverstoting door mn scheiding. Het heeft vele jaren mijn en het leven van mn kinderen gedomineerd. Mijn dochter die haar broertje moest missen, mn zoon die vele jaren verstookt was van het contact met mij, alsook mn ouders die hun kleinzoon moesten missen en zo kan ik nog wel even doorgaan. Voor ons is het contactherstel gestart toen jeugdzorg na zijn 18e uit beeld ging. Langzaam konden wij het vertrouwen weer op gaan bouwen.

Een tijd geleden ben ik als pedagogisch sociaal werker gestart met coaching/begeleiding van ouders via mn eigen bedrijf. Daarnaast ben ik al jaren vrijwilliger bij Humanitas en werk ik oa voor BOR.

De Stichting SPONS draag ik al jaren een warm hart toe. Een paar jaar geleden mocht ik met mijn zoon het laatste stuk meelopen naar Den Haag. Wat een ervaring! Sindsdien is de samenwerking steeds intensiever en ben ik me graag gaan inzetten voor SPONS.

Penningmeester: Guus Leussink

Ik ben Guus, 51, vader van 3 leuke kinderen en ben Controller van beroep. Ik help graag vaders en moeders omdat ik zelf ook in lastige situaties heb gezeten en steun ook fijn vond. Ik kwam in aanmerking met ouderverstoting door een echtscheiding, waardoor ik de kinderen niet meer mocht zien. Ik woon in Nijmegen. De kennis die ik heb opgedaan, op allerlei vlak, zet ik graag in voor SPONS en de ouders die via SPONS die hulp kunnen gebruiken.

Daarnaast voelen we ons ontzettend gesteund en gedragen door alle vrijwilligers; volgers; donateurs; SPONSoren en alle groeperingen waarmee we samenwerken om Ouderverstoting in de picture te brengen én houden.

Ons doel is om met de Stichting SPONS voor verbinding te zorgen. We hebben elkaar, dus ook jullie allemaal nodig. Sámen kunnen we het sneeuwbaleffect gaan veroorzaken zodat niemand meer wegkijkt en iedereen voor alle kinderen durft op te staan.